Φιλοσοφία της σχολής
Η σχολή επιδιώκει μια χορευτική παιδεία έχοντας αφετηρία την προσφορά της παιδικής ψυχής που δίνεται χωρίς ενδιασμούς και την ανεμπόδιστη ελεύθερη παιδική κίνηση. Με σεβασμό σε αυτά τα εργαλεία γίνεται η αποκάλυψη, η ανάδειξη και εξέλιξη της παιδικής προσωπικότητας και της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας των νέων.
Ο χορός δεν είναι μόνο βήματα που μαθαίνουμε απ’έξω. Η εκπαίδευση σε βάθος είναι καλλιτεχνικό έργο και αντίστροφα η βαθιά τέχνη είναι μόρφωση. Κρατώντας ανέπαφη τη λαμπρότητα της παιδικής ευθυμίας και χαράς και με όση περισσότερη παιδικότητα και αγάπη έχουμε, δημιουργούμε τις δυνατότητες ώστε με τον χορό να καλλιεργήσουμε άτομα πρωτότυπα, ευαίσθητα, ανήσυχα, ξύπνια, με θάρρος και αυτοπεποίθηση στη ζωή, που αποτελούν μια προσπάθεια της ανθρωπότητας να ανοίξει και να πετύχει νέες δυνατότητες, νέες συνειδήσεις, νέα νοήματα. Τα παιδιά ανακαλύπτοντας την τέχνη του χορού εξερευνούν τα νοήματα της ζωής από μέσα ως πρωταγωνιστές.
Αν η Πανδώρα είναι οι ελπίδες μας, η εμπιστοσύνη μας απλά στη φύση κι αν ο Προμηθέας είναι οι προσδοκίες μας, η εμπιστοσύνη σε όσα κατασκευάζει ο άνθρωπος, το σώμα μας είναι η κιβωτός μας, όπου το πνεύμα, η ψυχή, η διανόηση, το συναίσθημα είναι αδιαχώριστα.
Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν, αφουγκράζονται, νιώθουν, επεξεργάζονται, βιώνουν και εκφράζουν, με όλη τη δύναμη της ύπαρξής τους δύσκολα θέματα με το χορό τους.
Μία χορευτική παιδεία που διευρύνει αυτές τις δυνατότητές τους δεν είναι σχολαστική, ούτε αφελής, γιατί η τέχνη έχει σοφία αλλά και αστείρευτη αθωότητα.